ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРАКТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.32782/2410-2075-2023-16.8

Ключові слова:

метод, іноземна мова, освітній процес, інновації, інформаційно-комунікаційні технології, інтерактивне навчання, компетентність

Анотація

Рівень розвитку сучасної системи освіти в Україні зобов’язує педагогічну науку та практику до створення та впровадження все більш нових інтерактивних методів і прийомів навчання та виховання учнів закладів загальної середньої освіти. Інновації в освіті пов’язані із глобальними проблемами та загальними процесами, що відбуваються в суспільстві, інтеграцією знань і форм соціального буття. Нині створюється нова педагогіка, характерною ознакою якої є інноваційність – здатність до оновлення. Метою її передусім є підвищення якості освіти, оновлення змісту й організаційних форм навчання, що приведе до покращення результативності навчання. Одним із пріоритетних завдань учителя є формування в учнів позитивного ставлення до навчального процесу та шкільного життя, розвиток і вдосконалення їхніх пізнавальних, організаційних, мовленнєвих умінь і навичок, що в майбутньому сприятиме розвитку потенціалу особистості та вихованню творчої індивідуальності.

Посилання

Впровадження STEM-технологій на уроках німецької мови. URL: http://znz81.zp.ua/images/metod/robota2.pdf.

Використання інноваційних технологій на уроках німецької мови. URL: https://vseosvita.ua/library/vikoristanna-innovacijnih-tehnologij-na-urokah-nimeckoi-movi-189614.html.

Горащук О. Сутність поняття «інноваційні педагогічні технології». URL: http://ps.stateuniversity.ks.ua/file/issue_49/81.pdf.

Крупський Я., Михалевич В. Тлумачний словник з інформаційно-педагогічних технологій. Вінниця, 2010. 72 с.

Додаток до листа Міністерства освіти і науки України від 01.07.2019 р. № 1/11–5966.

Пометун О., Пироженко Л. Інтерактивні технології навчання: теорія, практика, досвід. Київ, 2002. 135 с.

Пометун О. Сучасний урок. Інтерактивні технології навчання : науково-методичний посібник. Київ : А.С.К., 2005. 235 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-08-21